Omagiu doamnei Valentina Chitoroagă!

„M-am bucurat din toată inima când director al acestei instituţii bibliografice la mijlocul anilor ’90 a fost numit totuşi un bibliograf de vocaţie, iscusit manager, Valentina Chitoroagă. Încă din anii de studenţie, de prin anul 1972 se afla aici, unde plăsmuieşte informaţia ce se va păstra multe veacuri. După finisarea studiilor la USM (promoţia 20) dna Valentina s-a statornicit pentru toată viaţa la CNC. E bibliograf de la Dumnezeu, ceea ce îşi găseşte realizarea în multiple direcţii de activitate. Reeditează “Bibliografia Naţională a Moldovei”, numele ei este înscris ca autor, alcătuitor sau redactor pe toate publicaţiile ce apar în cadrul CNC.
Datorită Domniei Sale au fost realizate un şir de programe, care au dus la recunoaşterea CNC ca parte componentă a Sistemului editorial naţional din Republica Moldova. Publică un şir de studii şi cercetări privind cele mai actuale probleme ale bibliografiei naţionale. Insistentă, principială, cu o capacitate de muncă nepereche, Valentina Chitoroagă a creat în cadrul CNC o echipă de bibliografi profesionişti stăpâniţi de ideea necesităţii bibliografiei de calitate, evidenţei presei de precizie,
colaborării intense cu editurile, tipografiile, instituţiile info-documentare, a fost decorată cu Medalia “Mihai Eminescu”. Camera Naţională a Cărţii este un organism viu. Unii vin, se duc, alţii muncesc
aici o viaţă întreagă, şi rămân pentru totdeauna devotaţi bibliografiei naţionale.”

Ion Madan, doctor în istorie, Om Emerit al RM

4 комментариев для “Omagiu doamnei Valentina Chitoroagă!”

 1. La Multi ani pentru Formatorul CNCRM, Distinsa Doamna Valentina Chitoroaga! Realizari profesionale in continuare si Inger pazitor!

 2. Mult Stimata Doamna Valentina, La Multi Ani. Multa sanatate, aprecieri si multe bucurii de la cei apropiati si dragi!
  Ce dar să-ți fac acum că-i primăvară? – Magda Isanos

  Ce dar să-ți fac acum că-i primăvară ?
  Din nori îți cos o rochie ușoară.
  Din ghiocei îți fac o cingătoare.
  La gât îți pun șirag de lăcrimioare.
  Te-ncalț cu pantofiori de toporași.
  Să fii cea mai frumoasă din oraș.
  Vrei și brațări? Ba încă și cercei ?
  Îți fac un set complet de brebenei.
  Și gata! Nu mai am , știi bine,
  C-am cheltuit vreo trei poieni cu tine !
  Mai vrei și pace, bucurii și sănătate?
  Din astea n-am. La Dumnezeu sunt toate !
  Ș-atunci cu dragoste-oi îngenunchea,
  Rugându – mă la El să ți le dea !

 3. Felicitări Distinsa Doamna Valentina! Primiți petala vieții ca pe o binecuvântare, ea să vă fie rod al bucuriei și speranței! Sănătatea, credința și iubirea să vă însoțească mereu, iar împlinirea să o întâlniți la fiecare pas. Un sincer La mulți ani!

 4. Felicitari călduroase stimata doamna Valentina! Sa aveți parte de multă sănătate trainica, bucurii nemărginite, realizări frumoase și multă armonie in familia dumneavoastră, Domnul sa va binecuvânteze și sa va lumineze calea spre tot ce este mai bun și frumos. La mulți ani fericiti alături de cei dragi!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.