DOI (Digital Object Identifier)

Zenodo
Pentru a atribui DOI (Digital Object Identifier) publicatiilor creati propria Comunitate Zenodo

Beneficii

1. Inregistrare – gratuit

2. Crearea comunitatii – gratuit

3. Atribuire DOI – gratuit

Condiții de utilizare v1.2

DOI

Serviciul Zenodo („Zenodo”) este oferit de CERN ca parte a misiunii sale de a pune la dispoziție rezultatele muncii sale.

Utilizarea Zenodo, atât încărcarea, cât și descărcarea datelor, indică acordul cu următorii termeni:

  1. Zenodo este un depozit de date de cercetare cu diseminare deschisă pentru păstrarea și punerea la dispoziție a conținutului de cercetare, educațional și informațional. Accesul la conținutul Zenodo este deschis tuturor, numai în scopuri non-militare.
  2. Conținutul poate fi încărcat gratuit de către cei care nu au acces imediat la un centru de date organizat.
  3. Utilizatorul care încarcă este exclusiv responsabil pentru conținutul pe care îl încarcă pe Zenodo și va despăgubi și va păstra CERN gratuit și inofensiv în legătură cu utilizarea serviciului. Programul de încărcare se asigură că conținutul lor este adecvat pentru diseminare deschisă și că respectă acești termeni și legile aplicabile, inclusiv, dar fără a se limita la, confidențialitatea, protecția datelor și drepturile de proprietate intelectuală *. În plus, atunci când datele care au fost inițial date personale sensibile sunt încărcate pentru diseminare deschisă prin Zenodo, persoana care a încărcat se asigură că aceste date sunt fie anonimizate la un nivel adecvat, fie acceptate pe deplin **.
  4. Accesul la Zenodo și la tot conținutul este oferit „așa cum este”. Utilizatorii de conținut („Utilizatori”) trebuie să respecte condițiile de licență aplicabile. Descărcarea și utilizarea conținutului de la Zenodo nu transferă niciun drept de proprietate intelectuală asupra conținutului către Utilizator.
  5. Utilizatorii sunt exclusiv responsabili pentru utilizarea lor de conținut și vor despăgubi și păstra CERN gratuit și inofensiv în legătură cu descărcarea și / sau utilizarea lor. Găzduirea și punerea la dispoziție a conținutului prin Zenodo nu reprezintă nicio aprobare sau aprobare a unui astfel de conținut de către CERN.
  6. CERN își rezervă dreptul, fără notificare, la propria sa discreție și fără răspundere, (i) de a modifica, șterge sau bloca accesul la conținutul pe care îl consideră inadecvat sau insuficient protejat și (ii) de a restricționa sau elimina accesul utilizatorului acolo unde este consideră că utilizarea Zenodo interferează cu operațiunile sale sau încalcă acești Termeni de utilizare sau legile aplicabile.
  7. Cu excepția cazului în care se specifică altfel, metadatele Zenodo pot fi refolosite în mod liber sub derogarea CC0 .
  8. Acești Termeni de utilizare pot fi modificați de CERN în orice moment și fără notificare prealabilă, altfel decât prin postarea Condițiilor de utilizare actualizate pe site-ul web Zenodo.